I denne artikkelen skal vi utforske noen dyr som starter med G. Med tilstrekkelig hensyn til deres oppførsel, distribusjon, bevaringsstatus og domestiseringsmuligheter. Jeg håper du vil finne det fascinerende og interessant. Nyt mens du utforsker.
Dyr som begynner med G
Her er 10 dyr som begynner med G
- Gentoo pingvin
- Gar
- Gorgosaurus
- Gharial
- Perlehøns
- Gås
- Gewet
- Marsvin
- Sjiraff
- Gazelle
1. Gentoo pingvin
Kule og interessante fakta om Gentoo Penguin
- Gentoo Penguin har en gjennomsnittlig levetid på 15-20 år i naturen
- De er utrolig raske svømmere som er i stand til å dykke til en dybde på 655 fot og nå hastigheter på 20 mph.
- Voksne gentoo-pingviner er relativt små, veier omtrent 12 pund og står i gjennomsnitt 30 tommer høye.
- Gentoo-foreldre, som ofte danner langvarige bånd, er svært pleiende.
- En voksen Gentoo Penguin gjør så mange som 450 dykk om dagen og søker etter mat.

Gentoopingvinen, også kjent som Pygoscelis papua, er en pingvinart (eller muligens et artskompleks) i slekten Pygoscelis, nærmest beslektet med adeliepingvinen (P. adeliae) og hakepenginen (P. antarcticus).
Med flamboyante rød-oransje nebb, hvite fjærhetter og ferskenfargede føtter skiller gentoo-pingviner seg ut mot deres triste, steinstrødde antarktiske habitat.
Gentoos er delvis til isfrie områder, inkludert kystsletter, lune daler og klipper. De samles i kolonier av hekkende par som kan variere i størrelse fra noen få dusin til mange tusen.
Behavior
Gentoo-pingvinartene av pingviner er kjent for sin oppførsel som gir småstein under frieri. Disse pingvinenes frieriritualer og hekkeoperasjoner er fascinerende å observere.
De er utrolig sosiale og oppfører seg nesten aldri aggressivt mot hverandre eller andre pingvinarter. Gentoo-pingviner har en tendens til å leve i store kolonier og hekke i tørre, gresskledde områder på land.
I fôringsatferd er de opportunistiske spisere, Gentoo-pingvinenes kosthold er sterkt påvirket av årstiden og deres omgivelser.
Størstedelen av kostholdet deres består av små krepsdyr som krill. Disse fuglene har et kosthold som hovedsakelig er avhengig av bunnlevende sjømat, og pingviner spiser av og til blekksprut.
Arten kaller på en rekke måter, men den som oftest høres er en høy utbasuning, som fuglen avgir med hodet kastet bakover.
Distribusjon
Gentoo-pingviner er de raskeste svømmerne blant de 17 artene av pingviner. De lever i hele lavlandet og fjellene på det sørlige kontinentet, så vel som de omkringliggende øyene og ishyllene. De kan finnes på den antarktiske halvøya og sørlige øyer.
Conservation
Gentoo-pingviner er et yndet menyelement blant leopardselene, sjøløvene og spekkhoggerne som patruljerer vannet rundt koloniene deres. På land har voksne ingen andre naturlige rovdyr enn mennesker, som høster dem for oljen og huden deres.
Gentoo-befolkningen øker på den antarktiske halvøya, men har falt i noen av øyenklavene deres, muligens på grunn av lokal forurensning eller forstyrret fiskeri. De er beskyttet av Antarktis-traktaten fra 1959 og fikk nesten truet status på IUCNs rødliste i 2007.
For øyeblikket anser IUCN nå disse pingvinene for å være i den "nær truede" arten hvis nåværende populasjonstrend er synkende.
2. Gar
Kule og interessante fakta om Gar
- Gar kan bli mer enn 3 meter lang!
- De har en levetid på 10-20 år
- De harde skalaene til garnet har blitt brukt til å lage smykker, lampeskjermer, ploger, piler og rustninger gjennom historien.
- På grunn av sin uvanlige kroppsstruktur er garn en populær fisk på flere akvarier, inkludert Georgia Aquarium, Tennessee Aquarium og National Aquarium i Baltimore.

Gars, også kjent som "garpikes", er medlemmer av familien Lepisosteidae, som er de eneste overlevende medlemmene av Ginglymodi, en gammel Holstein-gruppe av strålefinnede fisk.
Gars har langstrakte kropper som er tungt pansret med ganoidskjell og frontet av tilsvarende langstrakte kjever fylt med lange, skarpe tenner.
Alle garsene er relativt store fisker, men alligatorgarn (Atractosteus spatel) er den største; alligatorgarn er 2 m lang og har en vekt på over 45 kg. Deres vaskulariserte svømmeblærer kan fungere som lunger, og de fleste gars dukker opp med jevne mellomrom for å ta en slurk luft.
Gar-kjøtt er spiselig og den harde huden og skjellene til gars brukes av mennesker, men gar-egg er svært giftige.
Det er syv forskjellige gar-arter, som inkluderer: alligator gar, cubansk gar, tropisk gar, Florida gar, kort-nese gar, flekket gar, og lang-nese gar. De tre første artene tilhører slekten Atractosteus, mens de fire siste tilhører arten Lepisosteus.
Distribusjon
Gars bor i det ferske, brakke og tidvis marine vannet i det østlige Nord-Amerika, Mellom-Amerika og Cuba i Karibia.
Fossiler indikerer at gars tidligere hadde en bredere utbredelse, etter å ha blitt funnet på alle kontinenter bortsett fra Australia og Antarktis. Levende gars er begrenset til Nord-Amerika.
Utbredelsen av gars i Nord-Amerika ligger hovedsakelig i det grunne, brakke vannet utenfor Texas, Louisiana og østkysten av Mexico, så vel som i noen av elvene og innsjøene som renner inn i dem.
Noen få populasjoner er også til stede i Great Lakes-regionen i USA, som lever i lignende grunt vann.
Conservation
Selv om de eksakte befolkningstallene ikke er kjent, er garn som helhet ved god helse.
I følge bevaringsestimater er nesten alle arter oppført som minst bekymringsfulle, noe som er best mulig prognose, men noen lokale bestander ser ut til å synke i antall.
For eksempel blir alligatorgarn sjeldnere i stater som Missouri og Tennessee.
domestisering
Gar har aldri vært kjent for å angripe mennesker. Folk som fanger gar kan være lurt å passe på tennene når den slår rundt, i tillegg til å temme den.
3. Gorgosaurus
Kule og interessante fakta om Gorgosaurus
- Gorgosaurus var en tyrannosaurid theropod-dinosaur som levde under den sene krittperioden, mellom 76.6 og 75.1 millioner år siden
- Den er ikke giftig
- Den reproduserte seg ved å legge egg

Gorgosaurus en stor tobent rovdyr (fryktelig øgle') er en slekt av tyrannosaurid-theropod-dinosaurer som under den sene krittperioden (Campanian), mellom 76.6 og 75.1 millioner år siden. En voksen Gorgosaurus ville ha vært mellom 26-30 fot (8-9m) lang fra snute til hale. De veide mellom 2–3 tonn.
Dette betyr at størrelsen deres ville vært omtrent den samme som Albertosaurus og Daspletosaurus, men mindre enn Tyrannosaurus. I motsetning til andre tyrannosaurid-slekter med ovale eller nøkkelhullformede øyehuler, hadde Gorgosaurus en sirkulær øyehule.
Det var hornlignende. Dusinvis av store, skarpe tenner langs kjevene, mens forbenene med to fingre var relativt små.
Behavior
Det kraftig bygde rovdyret var et apex-rovdyr som rov på ceratopsider og Hadrosaurus-dinosaurer som levde i samme habitat.
Gorgosaurus hadde en tett sammensatt tannstruktur. Premaxillære tennene foran i munnen var sterkere enn resten. I motsetning til andre teropoder var tennene ikke bladlignende, men ovale.
De hadde taggete kanter som var ekstremt skarpe, med bakkanter som ble brukt til å rive fra hverandre byttedyr. Takket være deres enorme kjevestørrelse og tenner, hadde denne dinosauren en bitekraft på opptil 42,000 XNUMX Newton.
Distribusjon
Gorgosaurus levde i et frodig flomslettemiljø langs kanten av et innlandshav i det vestlige Nord-Amerika for rundt 76.6 til 75.1 millioner år siden. Dette var under den kampanske epoken av sen kritt.
Dens habitat besto hovedsakelig av skog og skog siden disse områdene hadde et betydelig antall planteetere for byttedyr. Klimaet i habitatet var subtropisk, med markert sesongvariasjon og periodiske tørker, noe som ofte resulterte i enorm dødelighet blant dinosaurene.
Conservation
Gorgosaurus levde under sen kritt og kan ha forsvunnet kort tid før krittperioden sluttet for 66 millioner år siden.
Hvis den vedvarte til slutten av kritttiden, døde den sannsynligvis av med resten av de landboende dinosaurene under utryddelsen av kritt-tertiær.
domestisering
På grunn av sin høye grad av aggressivitet, kan Gorgosaurus aldri bli domestisert.
4. Gharial
Kule og interessante fakta om Gharial.
- Gharial har en gjennomsnittlig levetid på 40 til 60 år i det brede.
- Øynene til gharials har et reflekterende lag kalt tapetum lucidum bak seg, som hjelper til med nattsyn.
- Gharials er en av de største krokodillene, men de har den smaleste snuten av krokodilleartene.
- De er veldig intelligente dyr, hvis gode hukommelse hjelper dem å gjøre det veldig bra for å overleve i naturen.
- Svært store gharial hunner er i stand til å legge nesten 100 egg.
- Gharialens særegne smale snute er en fin tilpasning med det formål å fange byttedyr under vann, da den gjør det i stand til å piske hodet gjennom vannet sidelengs for å snappe byttedyr.
- En gharial fanger opp lave frekvenser gjennom hørselssansen og er i stand til å lukke øregangen når den er nedsenket.

Gharials, noen ganger kjent som gavialer eller fiskespisende krokodiller, er en type asiatisk krokodiller som utmerker seg ved sine lange, tynne snuter. Krokodiller er en gruppe reptiler som inkluderer krokodiller, alligatorer, kaimaner og mer.
Voksne hanner har en distinkt boss på enden av snuten, som ligner en lertøygryte kjent som en ghara, derav navnet "gharial". Gharialen er godt tilpasset til å fange fisk på grunn av sin lange, smale snute og 110 skarpe, sammenlåsende tenner. Voksne hunner er 2.6–4.5 m lange, og hanner 3–6 m.
Behavior
Gharials er de mest akvatiske krokodillene; de regulerer kroppstemperaturen ved å sole seg i solen for å varme opp eller hvile i skyggen eller vann for å kjøle seg ned.
Ettersom den er kaldblodig, søker den å kjøle seg ned i varme tider og varme opp når omgivelsestemperaturen er kjølig. Gharials forfølger og kaster seg ikke mot byttedyr som andre krokodiller; snutene deres inneholder sanseceller som kan oppdage vibrasjoner i vannet.
Ved å piske hodet fra side til side, nuller dyrene fisk og griper dem i kjevene, som er foret med mer enn hundre tenner. Mens voksne spiser fisk, spiser deres avkom også insekter, krepsdyr og frosker.
Distribusjon
Gharial finnes hovedsakelig i elvesystemer på det nordlige indiske subkontinentet, fra Indus-elven i Pakistan, Ganges i India, Brahmaputra-elven i det nordøstlige India og Bangladesh til Irrawaddy-elven i Myanmar.
Conservation
Den ville bestanden av gharialer har sunket drastisk siden 1930-tallet. I følge IUCNs rødliste er den totale bestanden av gharialer mindre enn 235 individer. Dette inkluderer færre enn 200 individer i India og færre enn 35 voksne i Nepal. Totalt sett er gharialer for tiden klassifisert som kritisk truet , og antallet deres er synkende.
5. Perlehøns
Kule og interessante fakta om perlehøns.
- Perlehøns har en gjennomsnittlig levetid på 10-20 år.
- Perlehønen er en fugl som noen ganger kan krysse seg med høner og påfugler. Avhengig av kompatibiliteten, kan de til og med noen ganger produsere levedyktige avkom sammen.
- De fleste perlehøns har evnen til å gå i lange perioder uten vann.
- Hjelmperlehønen er den eneste arten i familien som er domestisert av mennesker som en kilde til mat, og fyller en lignende rolle som kyllingen.
- Noen ganger blandes de med andre fugler fordi deres naturlig harde lyder fungerer som en advarsel mot rovdyr eller fordi de holder borreliosebærende flått og andre skadedyr i sjakk.

Perlehøns også kjent som "kjæledyrflekkede høner" eller "original høns" er fugler av familien Numididae i ordenen Galliformes. De er endemiske for Afrika og rangerer blant de eldste av de gallinaktige fuglene.
Mens moderne perlehønearter er endemiske for Afrika, har perlehønsen med hjelm blitt introdusert som en tamme fugl mange andre steder.
Perlehønen har en stor buet kropp med et kort nebb, en krum holdning, en veldig lang hals og et ganske grått, fjærløst hode (som sannsynligvis tjener det formål å frigjøre overdreven varme).
De måler rundt 16 til 28 tommer i lengde og veier opptil 4 pund. De fleste arter har svarte eller brune fjær med hvite flekker på dem, men den passende navngitte hvitbrystede perlehønen har også hvite bryster.
Hodet er vanligvis dekket av en kombinasjon av rødt, blått, brunt eller brunt. Imidlertid viser noen få arter noen eksotiske utstyr.
Behavior
Disse fuglene er generelt selskapelige og vennlige, men noen ganger kan interaksjoner mellom hanner utarte til farlige og blodige kamper. Fuglene kommuniserer med hverandre gjennom harde og repeterende lyder som er særegne for kjønnet.
For å få seg til å virke større, vil hannene strekke ut vingene, buste fjærene og lage aggressive lyder. De vil også noen ganger anklage hverandre med den hensikt å skade eller skade.
Selv om brystene og vingene er veldig sterke, er ikke perlehønen en trekkfugl eller mye av en flyver i det hele tatt. Det er en terrestrisk fugl som heller vil holde seg til bakken og løpe fra rovdyrene sine, men vingene gjør det mulig for den å rømme fra spesielt tøffe situasjoner med korte flygninger.
Den er mest aktiv om morgenen og sent på ettermiddagen når varmen er mer tålelig, men om natten tar de seg til trærne for å sove. Flokken holder seg tett sammen og beveger seg noen ganger i en enkelt fillinje.
De reiser bak flokkdyr og under apetropper, hvor de søker i husdyrgjødsel og på gjenstander som har falt til undergulvet fra kalesjen.
De spiller en sentral rolle i kontrollen av flått, fluer, gresshopper, skorpioner og andre virvelløse dyr. De plukker maggots fra kadaver og gjødsel.
Distribusjon
Perlehøns lever i halvåpne habitater som savanner eller halvørkener, mens noen, som svarte perlehøns, hovedsakelig bor i skoger, savanner, krattmarker og til og med jordbruksland. Noen abbor høyt på tretoppene.
Perlehønearter finnes over hele Afrika sør for Sahara, noen nesten i hele området, andre mer lokaliserte, som perlehøne i vest-sentral-Afrika og gribbe i nordøst-Afrika.
Perlehønen med hjelm har blitt introdusert i Øst-Afrika, Sør-Amerika, Vestindia, USA, Storbritannia og India, hvor den er oppdrettet som mat eller kjæledyr.
Flokker av disse fuglene vil noen ganger også streife rundt i urbane områder. De har flere tilpasninger for å håndtere det tøffere afrikanske klimaet.
Conservation
Disse fuglene er en veldig vanlig familie og spredt over det meste av Afrika sør for Sahara. I følge IUCNs rødliste, som sporer deres bevaringsstatus, er syv arter klassifisert som minst bekymringsfulle, best mulig rangering.
Bare den hvitbrystede perlehønen er sårbar for utryddelse. Befolkningstall er vanskelig å finne, men bare for å ta en art, antas det at det er minst 10,000 XNUMX modne gribbeperlehøns igjen i naturen.
domestisering
Perlehøns er naturlig forsiktige fugler, men de kan vokse til å bli vennlige mot folk de kjenner igjen.
Selv om de kan være litt mer aggressive enn kyllinger, er det mulig å blande dem sammen, spesielt hvis de er oppdratt sammen fra en tidlig alder.
6. Gås
Kule og interessante fakta om Goose.
- Gås har en gjennomsnittlig levetid på 12-26 år.
- Gjess er vanligvis sykdomsfrie, hardføre, har lange liv, og kan eksistere ved fôring og uten tilleggsfôr.
- Gjess kan også sove mens de holder seg på vakt ved å stenge halvparten av hjernen.

En gås (Pl: Gjess) er en fugl av en av flere vannfuglarter i familien Anatidae. Denne gruppen omfatter slektene Anser (grågjessene og hvitgjessene) og Branta (svartgjessene).
Begrepet gås kan referere til ikke bare fuglen selv, men også den voksne hunnen spesifikt. Noen ganger kalles hun en høne for å unngå forvirring. En voksen mann blir generelt referert til som en gander.
Det er nesten 60 forskjellige raser av gjess og mange av disse finnes i Øst-Europa. De dyrkes for kjøtt, fjær og dun og for å produsere fettlever (gåsekjøtt er også notorisk fett). Egg klekkes innen 30 til 35 dager, avhengig av rase.
Behavior
Gjess har lang hals og støyende kommunikasjonsrop, like mye som det er en høylytt fugl, er det også en omsorgsfull fugl som foreldrene vanligvis prøver å beskytte ungene sine mot fare.
Det sosiale livet til disse fuglene dreier seg om store flokker kalt gaggles (selv om de i luften kalles nøster). Når de forsvarer seg mot trusler eller samhandler med andre medlemmer, er disse flokkene en høylytt kakofoni av tuter og rop.
Noen ganger, når de er spesielt sinte, vil de vibrere nakkefjærene i trass. Etter å ha triumfert over en fiende, vil de også gi ut et slags seierskrik.
Som medlemmer av vannfuglfamilien er disse fuglene åpenbart utmerkede svømmere og flyvere, men den mer fremre posisjonen til føttene sammenlignet med svaner og ender gjør dem også til bedre turgåere.
Gjess er også i stand til å sove mens de er på vakt ved å stenge halvparten av hjernen. Dette kalles den uni-hemisfæriske metoden og deles med andre dyr som delfiner.
Distribusjon
Gåsen er en fugl som har utviklet seg over millioner av år for å leve i nærheten av ferskvannselver, innsjøer, dammer og bekker i Europa, Asia og Nord-Amerika.
De fleste arter foretrekker temperert eller arktisk klima, men den hawaiiske arten er et åpenbart unntak siden den lever i tropisk klima. Over tid har fuglen tilpasset seg å leve i mange forskjellige regioner rundt om i verden.
Conservation
Disse fuglene møter noen ganger trusler fra jakt, tap av habitat og predasjon (både naturlige og introduserte arter). Disse truslene har imidlertid en tendens til å være lokaliserte, og påvirker hver bestand forskjellig, snarere enn alle gjess som helhet.
I følge IUCNs rødliste anses de fleste gåsarter å være av de minst bekymrede, kanskje fordi de sjelden blir jaktet nok til å bli truet.
Av de rundt 16 ekte gjessartene er det bare svanen, rødbrystet, hawaiisk gås og kvitgås som er sårbare, mens keisergåsen er nær truet.
domestisering
Gjess ble først domestisert i Kina for over 6000 år siden og ble domestisert for over 3000 år siden av egypterne.
I dag stammer de fleste tamme fugler fra svanegås, grålag og noen få andre arter med det formål å dyrke fjærene deres (som ender opp i dyner, puter og frakker) eller kjøtt og pasta.
7. Genet
Kule og interessante fakta om Genet.
- Geneter har en gjennomsnittlig levetid på 13-22 år
- Som katter dreper de med et bitt i nakken på byttet.
- De har vært kjent for å hake en tur på ryggen til bøfler og neshorn.
- De klatrer lett i trær og holder byttet nede ved hjelp av klørne.
- Den småflekkede genen er den eneste genarten som lever i Europa.

Genet er et slankt, kattelignende (liverrid) dyr med en kropp som er mellom 16 tommer og 2 fot lang og en hale som kan være like lang som kroppen. Det er medlem av slekten Genetta, som består av 17 arter av små afrikanske rovdyr.
Den vanlige genen er den eneste genen som finnes i Europa og forekommer på den iberiske halvøy, Italia og Frankrike. Hunnene kan være litt mindre enn hannene i noen arter, ellers har hanner og hunner samme størrelse og vekt.
Genet er dekket med tykk, myk pels som er flekkete eller marmorert, med en mørk stripe nedover ryggen. Den har også en kam langs ryggen som kan heves når dyret er opphisset. Halen har mørke bånd eller ringer.
Avhengig av arten kan halespissen være mørk eller lys. Pupillene til de store øynene deres er elliptiske, omtrent som en katts, og ørene deres er store, trekantede og har et stort bevegelsesområde.
Dyret har også moskuskjertler det bruker for å markere sitt territorium. Geneter har uttrekkbare klør som hjelper dem å klatre i trær.
Behavior
Geneter er svært ensomme, smidige og for det meste nattaktive. De har raske reflekser og eksepsjonelle klatreferdigheter. De er den eneste viverriden som kan stå på bakbeina.
De går, traver, løper, klatrer opp og ned i trær og hopper. De bor på bakken, men tilbringer også mye av tiden i trær. De er altetende og fanger opportunistisk virvelløse dyr og små virveldyr, men lever også av planter og frukt.
På dagtid hviler de i et hi eller sprekk. De store øynene deres gjør det enkelt for dem å finne byttedyr om natten, og de er smidige nok til å presse seg inn på overraskende små steder.
Selv om dyret er en utmerket klatrer, foretrekker det å holde seg nær bakken, med den lange halen horisontalt. Den markerer sitt territorium og annonserer sin reproduktive status gjennom moskuskjertler, urin og avføring.
Sammen med å heve toppen på ryggen og lufte halen, prøver genen å skremme fremtidige rovdyr ved å blotte tennene. For å irritere det, har du en pris å betale
Distribusjon
Geneter lever i skogsavanner, gressletter, kystskoger, regnskoger, tørre skoger i fjellene, buskmarker og nær små og sesongbaserte innsjøer. Alle genarter er urfolk i Afrika.
Den vanlige genen ble introdusert til det sørvestlige Europa i historisk tid. Den ble brakt fra Maghreb til Middelhavsregionen som et semi-tam dyr for rundt 1000 til 1500 år siden, og spredte seg derfra til Sør-Frankrike og Italia.
Conservation
Mennesker er blant rovdyrene til genene. De blir fanget i feller for sin pels og religiøse og medisinske praksis, selv om de er beskyttet av myndighetene i landet deres. Andre skapninger som jakter på viverridene er leoparder, pytonslanger, ugler og honninggrevlinger.
Det nøyaktige antallet gener i verden er ukjent, det er 16 arter av gener hvorav de fleste artene er oppført som minst bekymringsfulle.
domestisering
En gen er ikke et godt kjæledyr. Den er enda mindre budbar enn en huskatt, har skarpe tenner og klør, og hvis den er opprørt, vil den ikke bare bruke disse våpnene, men spraye den som irriterer den med illeluktende væske med mindre kjertlene har blitt fjernet kirurgisk.
For å temme den, må den settes i bur uten tilsyn for å forhindre at de ødelegger huset.
8. Marsvin
Kule og interessante fakta om marsvin.
- Marsvin har en gjennomsnittlig levetid på 4-8 år.
- Marsvin har 14 tær 4 på hver fremre fot og 3 på hver bakre fot.
- I Tyskland har marsvin blitt kalt meerschweinchen, som oversettes til «små sjøgriser».
- Marsvinvalper blir født med pels og øynene åpne.

Marsvinet eller tammarsvinet også kjent som cavy eller tam cavy er en gnagerart som tilhører slekten Cavia i familien Caviidae. Det vanlige navnet viser ikke at det utviklet seg fra griser, opprinnelsen til navnet er fortsatt uklart.
Det er en planteeter. Det finnes både hårløse og hårløse marsvin og mer enn 20 anerkjente raser.
Behavior
Cavies er terrestriske og koloniale, aktive om dagen (daglig) eller tidlig morgen og kveld (crepuscular). De er sosiale gnagere og holder sammen når de mater eller stelles.
Ganske uttrykksfulle, marsvin kommuniserer via kvitring, spinnende, rumling og hvining. Marsvin er sosiale selskapsdyr som krever daglig interaksjon.
De er gnagere som har et omfattende ordforråd og kommuniserer ved å vokalisere forskjellige lyder som har forskjellige betydninger. En av de mest unike atferdene de uttrykker er "popcorning", der de hopper og snurrer i luften når de er veldig glade.
Distribusjon
Marsvin er fra forskjellige regioner i Sør-Amerika, spredt over alle vestlige samfunn. Marsvinet har hatt stor popularitet som kjæledyr siden det ble introdusert til Europa og Nord-Amerika av europeiske handelsmenn på 16-tallet.
Conservation
Fire arter av marsvin, nemlig den brasilianske, Montane, Shiny og Greater, er den minste bekymringen.
Det er utilstrekkelig data for Sacha marsvin, og Santa Caterinas marsvin (eller Moleques do Sul marsvin) er kritisk truet, hovedsakelig på grunn av det faktum at befolkningen på færre enn 50 individer bor i et lite område av Serra do Tabuleiro State Park på Moleques Island do Sul, i delstaten Santa Catarina, Brasil.
Folk har fri tilgang til øya og håndhevingen av verneområder er ikke streng.
domestisering
Deres føyelige natur, vennlige respons på håndtering og fôring, og den relative lette å ta vare på dem, har gjort marsvin til et stadig populært valg blant husdyr.
Mange kjenner kanskje igjen det tamme marsvinet, siden det er et populært kjæledyr.
9. Sjiraff
Kule og interessante fakta om sjiraffer.
- Giraffen har en gjennomsnittlig levetid på 25 år i naturen.
- Sjiraffkalver vokser 1 centimeter hver dag i løpet av den første uken.
- En sjiraffs øyne er på størrelse med en golfball.
- En sjiraffs føtter er på størrelse med en middagstallerken på 12 centimeter.
- Rekordhastigheten til en sjiraff er 34.7 miles per time (56 kilometer i timen).

Sjiraffen er et stort afrikansk hovpattedyr som tilhører slekten Giraffa. Det er verdens høyeste pattedyr. En sjiraffs ben alene er omtrent 6 fot høyere enn mange mennesker. Disse lange bena lar sjiraffer løpe så fort som 35 miles i timen over korte avstander og cruise komfortabelt med 10 miles i timen over lengre distanser.
En sjiraff kunne se inn i et vindu i andre etasje uten å måtte stå på tærne! Halsen veier omtrent 600 pund (272 kilo). Tradisjonelt ble sjiraffer antatt å være én art, Giraffa camelopardalis, med ni underarter.
De lever av blader, frukter og blomster av treplanter, først og fremst akasiearter, som de ser i høyder de fleste andre planteetere ikke kan nå.
Behavior
Vanligvis streifer disse fascinerende dyrene rundt i de åpne gressområdene i små grupper på omtrent et halvt dusin. De finnes vanligvis i grupper som varierer i størrelse og sammensetning i henhold til økologiske, menneskeskapte, tidsmessige og sosiale faktorer.
Biologer antydet at sjiraffer var stumme og ute av stand til å skape nok luftstrøm til å vibrere stemmebrettene. Tvert imot; de har blitt tatt opp mens de kommuniserer ved hjelp av snøft, nysing, hosting, snorking, susing, utbrudd, stønn, grynt, knurring og fløytelignende lyder.
Under frieri avgir menn høy hoste. Hunnene kaller ungene sine ved å brøle. Kalver vil avgi brøl, buldring og mewinglyder. Snorting og susing er forbundet med årvåkenhet.
Dominerende hanner vises til andre hanner med en oppreist holdning; holder haken og hodet opp mens de går stivt og viser siden.
Sjiraffer er ofte det tidlige varselsignalet for andre savannedyr: Hvis en sjiraffflokk begynner å løpe, gjør alle andre det også! Studier tyder på at sjiraffer vokaliserer under nivået for menneskelig hørsel og kanskje bruker denne lyden til langdistansekommunikasjon.
Distribusjon
Det spredte området strekker seg fra Tsjad i nord til Sør-Afrika i sør, og fra Niger i vest til Somalia i øst. Sjiraffer bor vanligvis på savanner og skogområder.
Conservation
I mange afrikanske land avtar sjiraffbestandene sakte på grunn av tap av habitat og overbeiting av ressurser av husdyr.
Som et resultat er fremtiden til sjiraffer avhengig av kvaliteten på habitatet som gjenstår. Sjiraffen er klassifisert av International Union for Conservation of Nature (IUCN) som sårbar for utryddelse og har blitt utryddet fra mange deler av sin tidligere rekkevidde.
Sjiraffer finnes fortsatt i en rekke nasjonalparker og viltreservater, men anslag fra 2016 indikerer at det er omtrent 97,500 1,600 medlemmer av arten i naturen. Mer enn 2010 dyr ble holdt i dyrehager i XNUMX.
domestisering
Sjiraffer er ikke ideelle kjæledyr. De involverer mye fôring, så naboer har en tendens til å bli litt sinte når de nøye pleide trærne begynner å forsvinne fra toppen og nedover
10. Gazelle
Kule og interessante fakta om Gazelle.
- Gaseller er ikke raske nok til å unnslippe banen til en gepard, men de er i stand til å utmanøvrere dem når de stikker av.
- Det mest karakteristiske trekk ved gasellen er dens lange, buede horn.
- Hanner og hunner har horn, i motsetning til mange pattedyr i antilopefamilien.
- Gaseller tuter når de er nervøse.
- En gaselle kan hoppe 10 fot i luften og kan løpe opp til hastigheter på 60 mph i korte støt.
- Dens gjennomsnittlige levetid er 10-12 år

Gasellen er en av mange antilopearter i slekten Gazella. Gaseller er kjent som raske dyr. Noen er i stand til å løpe i støt så høye som 100 km/t (60 mph) eller med en vedvarende hastighet på 50 km/t (30 mph). Gaseller er små antiloper som er 60-110 cm høye ved skulderen og er generelt fawn i fargen.
Gaselle-slektene er Gazella, Eudorcas og Nanger. Taksonomien til disse slektene er forvirret, og klassifiseringen av arter og underarter har vært et uavklart spørsmål.
For tiden er slekten Gazella ansett for å inneholde rundt 10 arter. Hvorav én underart er utdødd: Dronningen av Sabas gaselle. De fleste overlevende gasellearter anses i varierende grad som truet.
Nært beslektet med de sanne gasellene er de tibetanske goaene og mongolske gasellene (arter av slekten Procapra), svartbukken i Asia og den afrikanske springbokken. I store hastigheter kan den ikke helt løpe unna rovdyr, men måten de hopper på hjelper dem å komme seg unna. Selv om du er utfordret i antall, kan du fortsatt se i underkant av 500 i naturen i dag.
Behavior
Gasellen er en grasiøs, intelligent og våken skapning. De er omgjengelige og lever i en gruppe som kalles en flokk, som kan bestå av så mange som 700 andre gaseller.
Oftest lever ikke hunner og hanner sammen i samme flokk, da hannene har en tendens til å utelukkende leve i en liten gruppe eller helt alene.
Enhver flokk som bare er laget av hanngaseller i naturen kalles en ungkarsbesetning. For å beskytte seg mot et angrep av rovdyr er gaseller utrolig våkne. De ser hele tiden rundt med sine store øyne for å se hvor neste angrep kan skje.
Distribusjon
Gaseller finnes for det meste i sanddyner, platåer, ørkener, gressletter og savanner i Afrika; men de finnes også i sørvest og sentral-Asia og det indiske subkontinentet.
De har en tendens til å leve i flokker og spise fine, lettfordøyelige planter og blader. De trenger ikke mye plass til sine små kropper, men de trenger å leve i nærheten av områder med blader og busker i kostholdet, noe som reduserer behovet for vann i sesonger som er spesielt tørre.
Når de tørre årstidene legger seg, vil de fleste arter av gaselle migrere sammen med andre dyr og arter i en bevegelse som kalles den store migrasjonen.
Ved siden av eland, impala, sebraer og gnuer tar disse dyrene turen hvert år i naturen. Dessverre klarer ikke rundt 250,000 XNUMX dyr i migrasjonen det.
Conservation
I hele verden streifer mindre enn 500 gaseller av de 16 artene fortsatt i naturen. Befolkningen har fortsatt å trende nedover de siste årene, selv om mesteparten av årsaken til deres reduserte antall skyldes jakt av mennesker.
Gasellen anses å være kritisk truet av IUCN. Den frivillige organisasjonen Sahara Conservation Fund har jobbet for å gjenopprette bestanden av Dama-gaseller i Afrika ved å fange dem for reproduksjon, men tallene lider fortsatt.
domestisering
Selv om det er mulig å holde en gaselle som kjæledyr, er det best å la dem leve i naturen der de hører hjemme. De er ikke gode kjæledyr da de krever et habitat av betydelig størrelse for å romme dem. De fleste områder har ansett at bruken som kjæledyr er ulovlig.
Konklusjon
Jeg håper du så noe interessant under utforskningen. Sjekk anbefalingene for andre dyr som starter med bokstavene i det engelske alfabetet.
